Malinowy serniczek na zimno
To będzie pyszna niedziela! Pomyślałam w sobotę wieczorem i czym prędzej wyjęłam mrożone maliny z zamrażalnika. Jogurt grecki jest, galaretka owocowa też... mam wszystko! Tylko tyle potrzeba, by stworzyć pyszny malinowy deser. Jest ekspresowy w przygotowaniu, lekki i w dodatku nie jest bombą kaloryczną, więc zasmakuje każdemu kto dba o linię ;-)
Składniki:
- 100 g jogurtu greckiego
- 1 garść malin mrożonych (70 g)
- 1/2 szklanki galaretki malinowej
- 1 łyżka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
- Maliny wyjąc z zamrażalki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
- Na spód pucharka wyłożyć część malin i zalać 1/3 letniej galaretki. Włożyć do lodówki na kilka minut.
- Gdy galaretka w pucharku lekko stężeje, dodać do niej 2/3 galaretki zmiksowanej z jogurtem greckim, posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić malinami.
- Odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz