Mleczno - kakaowa owsianka


Są takie dni, że nie potrafię zdecydować się co dobrego zjeść na śniadanie. Może owsiankę? Tak, to propozycja która zawsze pojawia się na moim stole, kiedy wszystkie inne pomysły zawodzą. W końcu jej przygotowanie zajmuje chwilę, a dzięki ulubionym dodatkom nigdy się nie może znudzić i zawsze może smakować inaczej :-)

Składniki:
  • 5 czubatych łyżek płatków owsianych 
  • 1 szklanka mleka 2% tł. lub mleka roślinnego (250 ml) + 3 łyżki mleka
  • 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao
  • 1 płaska łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka ulubionych orzechów
Przygotowanie:
  1. Płatki ugotować na mleku do miękkości przez około 5-7 minut. 
  2. Połowę owsianki wyłożyć do miseczki, a do reszty wlać rozmieszane kakao w 3 łyżkach mleka. Energicznie wymieszać i przełożyć do miseczki.
  3. Posypać wiórkami kokosowymi i ulubionymi orzechami. 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty