Truskawkowy serniczek na zimno
Serniczek na zimno to jedna z moich ulubionych form szybkiego i zdrowego deseru na słodko. Tym razem z mrożonymi truskawkami, które uwielbiam! Jeśli macie dostęp do sezonowych owoców, to śmiało, możecie je wykorzystać. Będzie pysznie, obiecuję :-)!
- 100 g jogurtu naturalnego gęstego
- 1 garść mrożonych truskawek
- pół szklanki galaretki o smaku truskawkowym
- 1 łyżka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
- Maliny wyjąc z zamrażalki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
- Na spód pucharka wyłożyć część malin i zalać 1/3 letniej galaretki. Włożyć do lodówki na kilka minut.
- Gdy galaretka w pucharku lekko stężeje, dodać do niej 2/3 galaretki zmiksowanej z jogurtem greckim, posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić malinami.
- Odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz