Murzynek z kremem budyniowym
Porcja pysznego murzynka z kawałkami czekolady i aksamitnym kremem budyniowym,
Składniki na ciasto:
- 1 kostka masła (200 g)
- 1,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mleka
- 4 czubate łyżki ciemnego kakao
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub migdałowego (lub 2 krople aromatu)
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 duże jajka (lub 5 mniejszych)
- 0,5 szklanki posiekanych orzechów / suszonych orzechów - opcjonalnie (ja dodałam pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno posiekanej)
- słoiczek wydrylowanych wiśni - opcjonalnie
- 500 ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego z cukrem
- 200 g masła
Przygotowanie:
Komentarze
Prześlij komentarz